Csülök fesztivál 1.0

Gondolt egyet két muzsikus barát és az amúgy csendes szabadszállási augusztus 20. helyett elkezdtek szervezni egy haveri bulit. Ami aztán 21-e lett és végül csülök fesztivál – hogy neve is legyen a gyereknek. Hívtak barátokat, haverokat csülköt sütni-főzni, versenyezni, jót bulizni. A haverok meg hívták a haverokat, végül összejöttek vagy 500-an a szabadszállási lovas pályán.

Még időben észbe kapva, és a sok segítőnek, támogatónak köszönhetően végül csak kerete lett a túlnőtt rendezvénynek. Lehetett vízi focizni, bika rodeózni, kötélhúzni, célba lőni, asztaliteniszezni, ugráló várazni, táncolni, mulatni. Na meg a 25 nevező csapatnak csülökből mindenféle jót sütni-főzni. Még jóféle pálinkák mustrájára is sor került, hogy az ebéd jobban csússzon. Ebéd utánra a versenyre nevezett tucatnyi házi sütiből volt a desszert.

Lettek is finomabbnál finomabb csülkös ételek, házi sütik és a végén ugyan muszáj volt győzteseket is hirdetni, de a szoros mezőnyben minden falat igazán finom volt.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden sütő-főző, versenyző, vetélkedő résztvevőnek.

Elismerés Csibének és Korcz Gábornak az ötletért, a megszervezésért, a lebonyolításért bár ők sem gondolták, hogy a baráti főzőcskének indult parti hetek alatt „fesztivállá” növi ki magát.

 

A két szervező ez úton is köszönetet mond a sok támogatónak, segítőnek:

Darabos József, Bencze Ildikó, Gáspár Ferenc, Sípos Lukács, Szabó Péter, Baski László (Kunadacs), Szűcs Sándor, Fodor Mihály és neje, Csaplár Károly (Róna Ker-Tész), Kárász Kálmán, Szabadszállási Polgárőr Egyesület, Kozma Andrea, Kocsis Dóra, Szabadszállási Nőszirmok Egyesület, Boczka János, Szabadszállási Gazdakör, Szabadszállási Önkormányzat dolgozói, Szabadszállás Város képviselőtestülete, Szabadszállási Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Szabadszállási Mentőállomás, Murár János, Kovács István (Szalkszentmárton), Szalai László, Héjjas József (Kerekegyháza), Szabadszállási Rendőrőrs, Szabó Zoltán, Zöld Ász fogadó.

 

Külön köszönet illeti a zsűrizésben és a versenyek, vetélkedők lebonyolításában részt vállalókat a szívvel-lélekkel és önzetlenül végzett munkájukért, Csibe és Korcz Gábor barátait a sok kétkezi munkáért, segítségért.

A nagy érdeklődésre tekintettel jövő augusztusban már szervezettebben, valódi fesztiválhoz méltóan tervezi a folytatást Csibe és Korcz Gábor. Persze akkor is számítanak a segítőkre, támogatókra és minden kuktára, versenyzőre, vendégre.

About Post Author