Égéstermék izzott Kunszentmiklóson

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Felborult egy személygépkocsi Kiskunhalas határában, az 5408-as úton, majd ezt követően a baleset közelében két másik személyautó ütközött össze, szombaton délelőtt. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy embert, aki Garán, a Dózsa György utca egyik családi házának fürdőszobájában lett rosszul, szombaton délután. A nagybaracskai és a bajai hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a lakás több pontján, és megállapították a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a gázszolgáltató szakemberét és a kéményseprőt is.

 

Az eset kapcsán ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét a hasonló esetek és a tragédiák elkerülése érdekében, hogy fokozott figyelemmel járjanak el a tüzelő-fűtő berendezések használata során. Gondoskodjanak a készülékek, a füstelvezetők és kémények rendszeres felülvizsgálatáról, karbantartásáról, továbbá a biztonság növelése érdekében használjanak szén-monoxid-érzékelőket.

A szén-monoxid színtelen, szagtalan, nem irritáló gáz, jelenlétét érzékszerveinkkel nem tudjuk észlelni!

Szombaton este Kecskeméten, a Szimferopol téren lévő telefonfülkében pirotechnikai eszköz füstölt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a füstölgést egy vízsugárral megszüntették.

Apostagon, a Gátőr utcában egy lakóépület villanyóraszekrénye égett, vasárnap reggel. A tüzet a szomszédok porral oltóval eloltották.  A solti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték, majd a helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek.

Kunszentmiklóson, a Hunyadi János utcában egy lakóépület kéményében a lerakódott égéstermék izzott, vasárnap délután. A kunszentmiklósi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltók az éghető anyagot eltávolították, az izzást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután Lajosmizsén, a Kossuth Lajos utcában egy családi ház kéménye mellett a födém egy négyzetméteres területen beizzott. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral az izzást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy kisbusz Akasztó közelében, az 53-as főúton, hétfőn hajnalban.  A kiskőrösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Kecskemét térségében, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán egy személygépjármű letért az úttestről és felborult, hétfőn hajnalban. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították és a helyszínt biztosították.

A hétvégén egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author