Könyveket vásárol az önkormányzat

Fontos helytörténeti könyvet jelentet meg az év végén a kiskunhalasi Thorma János Múzeum, melyből húsz kötetet településünk is megvásárol.

A Jászkunság 1699-ben – A Pencz féle összeírás című kötet a települések háromszáz évvel ezelőtti leírásán, adatain túl az ott élők neveit is tartalmazza, segítséget nyújtva a családfa-kutatáshoz, néprajzi- és helytörténeti vizsgálódáshoz. A könyv fontos dokumentuma a 18. századi Jászkunság történetének, gazdálkodásának, életmódjának.

A Pentz János 1699-ben végzett összeírásának megjelentetését a kiskunhalasi Thorma János Múzeum határozta el. A nemes ügy megvalósításához támogatókra talált a Jászkunság múzeumaiban. Az ügy jelentőségét jelzi, hogy négy város múzeuma fogott össze kiadására: a Jász Múzeum – Jászberény, a Györffy István Nagykun Múzeum – Karcag, a Kiskun Múzeum – Kiskunfélegyháza, és a Thorma János Múzeum – Kiskunhalas. A könyv megjelenésének várható időpontja 2017. november vége. Előfizetési ára 2500 forint.

Előfizetési csekk és további információ: Thorma János Múzeum 6400 Kiskunhalas Köztársaság utca 2. tel: 77/422-864. thormajanosmuzeum.hu

About Post Author