Egész évben vár a Diákfoci!

84002457_526259694912933_2586699802691502080_n (2)

Idén ősszel lesz négy éve annak, hogy Bajusz Gábor kezdeményezésére családi focidélután indult az iskola tornatermében.  Erről a programról kértem tájékoztatást Vass Roland önkormányzati képviselőtől.

Honnan jött az ötlet, hogy családi fociprogramot szervezzetek?

  • Az ötlet Bajusz Gáboré, az elképzelés pedig az volt, hogy legyen egy olyan lehetőség, ahol a szülők a gyerekekkel közösen tudnak sportolni, focizni. Én még az indulásnál csatlakoztam a csoporthoz, így már az elejétől benne vagyok a csapatban. Péntekenként iskola és munka után jöttünk össze, egy órahosszára.

Az indulás óta eltelt bő három év alatt hogyan változott a tagok összetétele?

  • A „kezdőcsapat” tagjai közül már sokan elballagtak, vagy éppen más településre járnak edzésre. Közülük többen is visszatérnek alkalmanként még egyet játszani. A felnőttek vonalát azóta Huszár József, Jóvér Patrik és jómagam képviseljük. Azóta már a csoport neve is megváltozott, felvette a Diákfoci nevet, és kialakult a szabályzata is, amit minden résztvevőnek el kell fogadnia, és be kell tartania, ha velünk szeretne focizni.

Az iskolai szünetekben is van diákfoci?

  • Igen, a szünetek – főleg a nyári vakáció – ideje alatt a sportpályán található sátorban kaptunk lehetőséget a játékra. A felnőttek közül mindig van valaki, aki a résztvevő gyermekeket felügyeli. Előfordultak ugyan kisebb sérülések, de szerencsére nem történt még semmi komoly.

Mit tanultak az együtt eltöltött idő alatt a fiatalok?

  • Azt tapasztaltuk, hogy a játéktudásuk folyamatosan fejlődik, az összetartás képessége és az egymás iránti tiszteletük is erősödött azóta, mióta idejárnak. Néhányukat innen irányítottuk a Sportegyesületbe, ahol ma is játszanak.

Ha valaki szeretne csatlakozni, hogyan teheti azt meg?

  • Sajnos a terem kis mérete miatt a létszám korlátozott. Van egy ideális létszám, ami a működéshez szükséges, ha ez megvan, akkor sajnos nem tudunk új tagokat befogadni. A korosztály sem lehet túl tág, 10-12 évesnél fiatalabbakat nem tudunk beengedni. A közösségi oldalon Diákfoci néven található meg a zárt csoportunk, amelyhez, ha az érdeklődő kéri felvételét akkor a csatlakozás jóváhagyása után minden aktuális információt megtalálhat rajta.

Milyen gyakran tartjátok az összejöveteleiteket?

  • Heti egy alkalommal, péntekenként az iskola tornatermében találkozunk délután öt órától.

Köszönöm, hogy bemutattad a programot. Remélem, hogy még többen kedvet kapnak ahhoz, hogy csatlakozzanak hozzátok.

                                                                                                    Fábián Krisztián

About Post Author