Éghajlatváltozásra adott innovatív válaszok Bács-Kiskun Megyében

A megye diákjai számára hirdet versenyt „Élet a jövőben”címmel a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A diákokat arra buzdítják, hogy a klímatudatos gondolkodást elősegítő témákban készítsenek bármilyen képzőművészeti alkotást, amelyek a klímaváltozás enyhítését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, a zöldenergia felhasználásának növelését, a tudatos fogyasztói magatartást, a fenntartható fejlődést szemléltetik.

 

Az éghajlatváltozás már most is folyamatban van, számos negatív hatásával most is szembe kell néznünk: pusztító hatása van az emberre, más fajokra és a környezetünkre egyaránt. A klímaváltozás enyhítése és az ahhoz való alkalmazkodási képesség növelése szükséges, melyből mindenkinek ki kell vennie a részét, az egyéntől a közösségekig.

A munka jó lehetőséget teremt arra is, hogy a pedagógusok közösen elmélkedjenek a diákokkal, milyen apró lépéseket tehet az ember a klímaváltozás elleni küzdelemben a mindennapi élet során. Közös megoldáskeresés révén a jövőbe mutató koncepciók bemutatása rajzban, tárgyiasult ötletekben elősegítik a jövő generációját, hogy a klíma védelmére megfelelő hangsúly kerülhessen.

 

Részvétel módja

A kiírás bármilyen képzőművészeti pályamunkát elfogad, amelyhez újrahasznosított alapanyagokat használnak fel, valamint az innovatív, jövőbe mutató koncepciók, ötletek előnyt jelenthetnek.

A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi diákja jelentkezhet két kategóriában:

  • 1. kategória: általános iskola (1-8. osztály)
  • 2. kategória: középiskola (9-12. osztály)

A pályaművek beérkezési határideje: május 31-e, szerda 24 óra.

A versenyre jelentkezni, a pályaműveket beküldeni a klima@bacskiskun.hu email címre lehet, egyúttal a tárgyiasult munkákat a postai úton is meg kell küldeni, vagy személyesen átadni a következő címen: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.

A beküldéskor kérik megadni a következő adatokat is:

  • Versenyző neve:
  • E-mail címe:
  • Telefonszáma:
  • Posta címe:
  • Iskolája, osztálya:
  • Település, melyen él:
  • Alkotás címe:

A versenyzők az alkotások nevezésével hozzájárulnak, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat azokat szabadon felhasználhassa elektronikus és nyomtatott kiadványaiban, weblapján és közösségi oldalain, illetve azokból kiállítást szervezhessen az alkotó megjelölésével.

Értékelés, díjazás

A témában beérkezett legjobb pályaművek a megyei Facebook oldalra (www.facebook.hu/bacskiskunamimegyenk) kerülnek feltöltésre, ahol a lakosság értékelheti az alkotásokat június 30-áig.

A legtöbb kedvelést szerző alkotásokat díjazzák. A főnyeremény 1-1 értékes kerékpár.

Az értékelést követően a legjobb pályaműveket bemutatják egy kiállításon, ahol a tárlat egy keresztmetszetet mutat a gyerekek és a fiatalok látásmódjáról a klímaváltozás és- védelem helyi megoldásai kapcsán.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb információ kérhető a klima@bacskiskun.hu e-mail címen.

About Post Author