Elballagtak a végzős diákok

A hagyományainkhoz híven a „templomkert” öreg fái alatt köszöntek el városunktól a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola végzős diákjai.

Az ünnepség műsorát a ballagtató és ballagó diákok műsora indította el, melyben Bajusz Gábor és felesége is segített diákjainknak. Az intézményvezető asszony útra bocsátó gondolatai következtek ezután, majd az iskola életében kiemelkedő munkát végző nyolcadikos tanulók vehették át jutalmaikat. Ezek után a helyi sportegyesület illetve a tűzoltók is megjutalmazták ballagó tagjaikat. Az iskola alapítványa által adományozott „AZ ÉV TANULÓJA” Díjat ebben a tanévben  Barna Ida Anna 8. a osztályos diákunk kapta meg.  Ő volt az, aki nevelőtestületünk szerint tanulmányi munkájával, versenyeredményeivel, a diákönkormányzatot segítő munkájával, példaértékűt teremtett társai előtt. A díj minden tanév végén egy nyolcadikos diák birtokába kerülő aranymedál. Hagyományunk alapján Ida helyezte el a megemlékezés koszorúját is a fiúiskola falán lévő Petőfi-emléktáblánál.

Nyolcadikosaink az iskola zászlóját is átadták hetedikes társaiknak, majd Vörösmarty Mihály Szózatát hallgattuk meg Czigány Blanka 8. a osztályos tanuló tolmácsolásában.

Az ünnepség végén nyolcadikosaink, alsó– és felső tagozatos osztályfőnökeikkel, valamint az igazgatósággal közösen engedtek felszállni közel száz luftballont, kívánságokkal, vágyakkal sűrűn megpakolva.

Kívánjuk Nekik: minden vágy, minden cél legyen sikeres, s mindig maradjanak büszkék a szabadszállási iskolában eltöltött éveikre!

Kishalmi Istvánné

About Post Author