Elkészültek az új faragott helyiség jelző táblák

tabla

Faragott helyiség jelző táblák kerültek az elavult fémszerkezetek helyére. Az újakat Tabajdi István fafaragó, népi iparművész készítette el.

A helyiségjelző táblák cseréjének gondolata tavaly nyáron fogalmazódott meg a pénzügyi és ügyrendi bizottság ülésén. Az önkormányzat három cégtől kért be árajánlatot. Egy budapesti és egy kecskeméti cég új úgynevezett kompozit táblákat ajánlott az önkormányzatnak darabonként mintegy 30-40 ezer forintos áron. A táblák élettartamát 3-5 évre becsülték. A harmadik ajánlattevő a helyi Tabajdi István fafaragó, népi iparművész faoszlopokra szerelt zsindelyes megoldást javasolt, melynek ára anyaggal, munkadíjjal, felületkezeléssel és felállítással együtt száznyolcvanezer forint.

A városatyák mérlegelve az esztétikai, illetve a tartóssági szempontokat úgy határoztak, hogy első körben két tábla elkészítésével bízzák meg Tabajdi Istvánt. A fafaragó technikai okok miatt (méretazonosság, anyagbeszerzés stb.) egyszerre készítette el mind az öt helyiségjelző táblát, melynek árát két részletben fizeti ki számára a város.

-g-

About Post Author