Elkezdődött a Geoconstans Kft. szabadszállási fióktelepén az „Új késztermék gyártó gépsor beszerzése általi termékbővítés és kapacitásnövelés” című projektje

Elindult a Geoconstans Kft. kapacitásbővítő projektje Szabadszálláson, melynek keretében beszerzésre kerül egy több elemből álló, egyedi tervezésű, újrahasznosított gumi és műanyag alapanyagot feldolgozó gépsor. A modern gépsor segítségével forgalomtechnikai eszközök előállítása válik lehetővé másodlagos alapanyagból, melynek eredményeképpen a vállalatnál technológiai korszerűsítés és gyártási kapacitásbővülés is realizálódik.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 380,08 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

 A GINOP-1.2.11-20-2020-00006-es azonosítószámú projekt a Zöld Nemzeti Bajnokok program, azon belül az Energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgálni képes mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztése és kapacitásbővítése című felhívás keretén belül valósul meg.

A fejlesztés célja a cég főtevékenységéhez, az egyéb gumitermék gyártáshoz, továbbá az egyéb műanyag termék gyártásához kapcsolódik.

A projekt megvalósulása hozzájárul a termelékenység növekedéséhez, és ezáltal a magasabb hazai hozzáadott érték eléréséhez. Elősegíti az ipari tevékenységek környezetkárosító hatásainak csökkentését is az újrahasznosított alapanyagból készülő termékek létrehozásával. Az új géppel hatékonyan, kevesebb idő ráfordítással és rövidebb határidővel lesznek képesek előállítani az új késztermékeket, ami nagyobb megrendelések esetén döntő jelentőségű. A beszerzésre kerülő gépsorral egy professzionálisabb, hatékonyabb és nagyobb kapacitású feldolgozás és termékgyártás fog megvalósulni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 380,08 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, 50% önerő hozzáadásával valósul meg, 2021.  március 29. és 2021. december 31. között.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 18 munkahelyet tud megőrizni, és további 2 munkahelyet teremt.

Projekt megvalósítási helyszíne: 6080 Szabadszállás külterület, hrsz: 0262/38

A projektről bővebb információt a http://geoconstanskft.hu/palyazatok/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Geoconstans Kft. info@geoconstanskft.huPályázati Iroda - GINOP-2.2.1-18-2020-00027

 

About Post Author