Élőzenés színdarab a közösségi házban

Színházi előadásra invitálták a szabadszállásiakat április 23-án a József Attila Közösségi Házba. Az orgoványi kulturális egyesület társulata az „Asszonyok dicsérete: Zsuzsa” című zenés darabot mutatta be.

Zenés est első felében tánckoreográfiák, bohózatok kerültek színpadra, majd Cserháti Zsuzsára emlékeztek, az énekesnő legnépszerűbb dalaival. A hazai poptörténet egyik legkiemelkedőbb alakját a szabadszállási születésű Véghné Murár Brigitta személyesítette meg.

Az Orgoványi Kulturális Egyesület 2004 nyarán alakult, és az évek során a község és a vendégszerepléseik során a közművelődés elengedhetetlenül fontos részévé vált. Színházi bemutatóik, irodalmi rendezvényeik mindig sok érdeklődőt vonzottak, és rendszerint nagy sikert arattak. A drámák mindig a „házi műhelyben készülnek” Gellértné Etelka stílusát dicsérve, és az Ő rendezésében. Ezekről a Kecskeméti Televízió rendszeresen beszámolt, növelve a település jó hírét. Tavaly születette meg az „Asszonyok dicsérete” című sorozat első darabja a „Vilma” , amely Dr. Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő életét mutatta be, elsősorban naplórészletek felhasználásával. Ezúttal a hányatott sorsú magyar popénekesnő, Cserháti Zsuzsa emléke előtt tisztelgett a társulat.

 

About Post Author