Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 12 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

 

 

Egy megközelítőleg negyven négyzetméter alapterületű vályog falazatú lakatlan épület nádtető fedése égett Pálmonostorán, a Rákóczi Ferenc utcában pénteken délelőtt. A kisteleki, a kiskunfélegyházi és a csongrádi hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Szombaton délelőtt Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában egy társasház negyedik emeleti lakásának konyhájában a tűzhelyen felejtett étel égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzet eloltották, majd a lakást átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű letért az úttestről és az út menti árokba csapódott az M5-ös autópályán a Budapest felé vezető oldalon Lajosmizse térségében, szombaton délután. A járműben négyen utaztak, mindannyian megsérültek. A lajosmizsei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy, az autóba beszorult sérültet feszítő vágó segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőknek.

Egy személygépjármű letért az úttestről és az út melletti fának csapódott az 53-as számú főúton Pirtó térségében, szombatról vasárnapra virradóan. Az autóban négyen utaztak, hárman megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Az elhunytat a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók hidraulikus feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Két személygépjármű ütközött össze Kecskeméten, a Mindszenti körút és az 5-ös számú főút kereszteződésében, vasárnap délelőtt. A járművek az út mellett lévő beton lámpaoszlopnak csapódtak, melynek következtében az oszlop az egyik járműre rádőlt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd kézi erővel az oszlopot leemelték a járműről. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén 7 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és 3 esetben kérték a tűzoltók segítségét nagyméretű kidőlt fák eltávolításához. Megyénkben 3 esetben riasztották a tűzoltókat kéményben lerakódott égéstermék tüzéhez.

About Post Author