Emelték az orvosok óradíját

kepviselo

Soron következő ülését tartotta szeptember 9-én a város képviselő-testülete. A városatyák egyebek mellett határoztak a járóbeteg szakrendelő orvosai óradíjainak emeléséről, elbírálták a „Virágos Szabadszállás” címmel kiírt pályázatot, döntöttek a laktanyában megrendezésre kerülő airsoft verseny területének bérbeadásáról, valamint határozat született a megüresedett háziorvosi körzet ügyében.

Ivanits Györgynének ítélték az idén a városatyák a „Virágos Szabadszállásért” elismerő címet. A határozat értelmében az elismerést október 23-án veheti át a település legszebb kertjének birtokosa.
Rövidesen a paintballhoz hasonló airsoft (élményharc) játékot rendeznek a laktanya területén, a képviselő-testület ugyanis jóváhagyta Mészáros Roland bérleti kérelmét.
Ugyancsak zöld utat kapott a Bácsvíz Zrt. víziközművek gördülőfejlesztési tervének elkészítése, amely a szennyvíztisztítás, illetve az ivóvízellátás felújítás, pótlás, beruházás szakszerű ütemezését tartalmazza.
Ugyancsak a szeptember 9-i ülésükön határoztak a képviselők a megüresedett háziorvosi körzet ügyében. A döntés értelmében az üzemeltelési feladatokat december 31-ig a GAMESZ látja el, köt szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral, valamint gondoskodik az ellátás zavartalanságáról. Az engedélyek beszerzését követően – a praxisjog visszaszerzéséig – dr. Laza Erika helyét egy közalkalmazotti státuszban foglalkoztatott orvos tölti majd be. A háziorvosi rendelést a szerződés megkötéséig helyettesítéssel oldják meg.

About Post Author