Eredményes évet zártak az Ezüst Kopogók

Évzáró gáláját tartotta június 17-én az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes. A műsorban a házigazdák csoportjai mellett felléptek a Szalki Komámasszonyok és a Nőszirmok Klub tagjai is. A táncházban a talpalávalót a Zacc Együttes húzta.

Az elmúlt év hihetetlenül eseménydús volt az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes számára. A városi, iskolai és egyéb rendezvények mellett, tavaly ősszel a „Népek tánca- népek zenéje” országos versenyen is részt vettünk a junior iskolás csoporttal. Az elődöntőt Hetényegyházán, a középdöntőt Gyulán és a döntőt Harkányban rendezték meg, melynek eredményeképpen a juniorok bronz minősítést kaptak. Az eredményükre méltán büszke csoport egy izgalmas, csapatépítő tréninggel is gazdagodott, mely meghatározója lett a további sikereiket tekintve – mondta el lapunk érdeklődésére Hofmaister Anikó.

Az idei esztendő nagy kihívás elé állította az Ezüst Kopogókat. A sikeres szereplése után – nagy örömükre – egyre több iskolás szeretett volna csatlakozni az iskolás csoporthoz. Mivel a harmincöt feletti gyerek létszámot elég nehéz összetartani és tanítani, így arra a döntésre jutottak, hogy két iskolás csoportot alakítanak. Így jött létre a junior kettes csoport, akik 1-2. osztályosok. A felnőtt csoport mellett harminc fő feletti óvodás létszámmal is büszkélkedhetnek.

Bízunk abban, hogy a jövőben a lelkes csapatok létszáma nőni fog és motiváló lesz számukra a sok segítő támogató. Köszönöm az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes tagjainak a hihetetlenül sok munkát, amit egész évben véghez vittek – tette hozzá a néptánc együttes vezetője.

 Fotók: Gulyás Sándor

About Post Author