Évfordulót ünnepeltünk

1010338_1285588994806894_2077442277664697954_n

Március 19-én a Mária Légió „Örök Szeretet Anyja” Curia fogadalom megújítási ünnepségre –Aciesre – hívta tagjait a szabadszállási Lisieux-i Kis Szent Teréz templomba. Csengődről, Fülöpszállásról, Fülöpházáról, Kisizsákról, Soltról és Szabadszállásról érkeztek testvérek. Az előírt imáságok elvégzése után, hálaadó szentmise keretében erősítettük meg fogadalmunkat, melyet a Szűz Anyának tettünk, hogy az ő IGEN-jéhez csatlakozva, ővele haladunk Jézushoz, és segítünk másokat is.

A szentmisében hálát adtunk azért a kegyelemért, hogy Szabadszálláson 10 évvel ezelőtt alakult meg a „Béke Királynője” imacsoport Dr. Mihályi Lászlóné vezetésével. A négy lelkes alapító taghoz csatlakozva, az évek folyamán 12-en lettünk. Sajnos néhányan elköltöztek, az Örök Hazába, vagy más településre. Jelenleg 8 fogadalmas alkotja a csoportot (praesidiumot), de többen bekapcsolódnak imáinkba. Imádkozunk többek között a békéért, a családokért, hazánkért, a településünkért, a betegekért, a megholtakért. A sok év alatt megtapasztaltuk az elutasítást is, de annál több kegyelmet.

Örömteli szívvel kijelenthetem, hogy mára a csoport az egyházközség lelke, mozgatója, mozdítója. Egymást hordozó közösségé lettünk. Minden kedden találkozunk, a szentmise előtt másfél órával (nyáron 16:30 télen 15:30) a Katolikus Házban (Bajcsy u. 5). Szeretettel várunk minden imával segíteni akaró testvért, aki szívesen látogat betegeket, elesett embereket, vagy bármi más módon szeretne jót tenni a környezetében; aki részt kíván venni a közösség életében, vagy közösségre vágyik.

Az ünnepség finom ebéd mellett baráti együttléttel zárult, melyet a Katolikus Házban fogyasztottunk el. Felemelő, megerősítő, bensőséges ünnepként éltük meg ezt a napot.

Cserjés Sándorné elnök

 

About Post Author