Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny megyei fordulójának eredményei

27. alkalommal rendezték meg ebben a tanévben a Zrínyi Ilona Országos Matematikaverseny megyei fordulóját február 19-én. A Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskolából 36 tanuló jelentkezett 2-8. évfolyamról erre a versenyre, ebből 4 tanuló felsős, 32 alsós.

Ha valamelyik évfolyamon egy iskola legalább 3 tanulót indított, akkor a három legjobb eredményt elérő tanuló összpontszáma alapján csapatversenyben is rangsorolták a tanulókat. Iskolánkból a legjobb csapatverseny eredményt a 6. évfolyam csapata érte el. 237 pontjukkal a 41 csapatból a 9. helyezést érdemelték ki. Csapattagok: Kékes-Szabó Angyal, Kocsi Brigitta, Tóth Viktória 6. c, felkészítő tanáruk: Köhlerné Nagy Ibolya.

Egyéni versenyben a legjobb helyezéseket a következők érték el (elérhető pont-szám 125 volt): 2. évfolyam: 22. hely: Sándor Noel (2.a), 82 pont. Felkészítő: Horváthné Ónodi Enikő. (Összesen 420 tanuló indult az évfolyamon a megyében.).

3. évfolyam: 48. hely: Parragh Sándor (4.c) 77 pont. Felkészítő: Égető Ágnes.3. hely: Áipli Janka (4.b) 72 pont Felkészítő: Szépné Horváth Katalin. (Összesen 430 tanuló indult az évfolyamon a megyében.). 6. évfolyam: 13. hely: Kékes-Szabó Angyal(6.c) 98 pont. Felkészítő: Köhlerné Nagy Ibolya. 49. hely: Kocsi Brigitta (6.c)  81 pont. Felkészítő: Köhlerné Nagy Ibolya (Összesen 340 tanuló indult az évfolyamon a megyében.)

Március 5-én rendezték meg a megyei forduló ünnepélyes eredményhirdetését a Kecskeméti Református Általános Iskolában. Az eredményhirdetésre minden évfolyamból a 20 legeredményesebb tanuló kapott meghívást.

Iskolánkból Kékes-Szabó Angyal 6.c osztályos tanuló vívta ki ezt az előkelő 13. helyezésével.

Az eredményhirdetésről rövid összefoglalót a www.petofialtisk.hu honlapon láthatnak, a teljes műsort pedig a https://www.youtube.com/watch?v=tSMDhLI9W0Y linken tekinthetik meg.

Köhlerné Nagy Ibolya reál munkaközösség vezető

About Post Author