Február közepéig lehet jelentkezni a közszolgálati egyetem szeptemberi képzéseire

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Katasztrófavédelmi Intézet katasztrófavédelem alap- és mesterszakára az általános felsőoktatási felvételi eljárások szerint február 15-ig lehet jelentkezni.

A katasztrófavédelem alapszak tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányára a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél dolgozó tiszthelyettesek és zászlósok jelentkezhetnek, nappali és levelező szakra egyaránt. Az iparbiztonsági szakirány nappali munkarendű képzésére felvételt nyert hallgatók a közszolgálati életpályamodell részeként tisztjelöltként kezdhetik meg tanulmányaikat az új tanévben. A szigorú felvételi kritériumoknak megfelelő fiatalok – a tisztjelölti jogviszony létesítésével keletkező kötelezettségeiken túl – az első évben térítésmentesen kaphatnak szállást és étkezést, továbbá tanszertámogatásban, ruházati ellátásban és egyéb szociális juttatásokban is részesülnek. A hallgatók ugyanezen szakirány közszolgálati ösztöndíjas képzésére levelező munkarendben tudnak jelentkezni. A tervek szerint az egyetem a katasztrófavédelmi műveleti szakirányon csak költségtérítéses formában indít képzést a 2017/2018-as tanévben.

A katasztrófavédelem levelező munkarendben folyó, államilag támogatott mesterszakképzése zártpályás. Vagyis erre csak azok a hivatásos katasztrófavédelmi szervnél szolgálatot teljesítők jelentkezhetnek, akik a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) humánszolgálat-vezetője által kiadott előzetes engedéllyel, valamint a BM OKF főigazgatójának beiskolázási jóváhagyásával rendelkeznek.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén januárban ismét nyílt napot szervez leendő hallgatói számára. A Rendészettudományi Kar és a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar nyílt napjain a Katasztrófavédelmi Intézet katasztrófavédelem alapszakának szakirányait, valamint a katasztrófavédelem mesterszakot is bemutatják az érdeklődőknek. Az egyetem nyílt napjainak helyszínei és időpontjai a http://uni-nke.hu/oktatas/felvetelizoknek/nyilt-napok oldalon találhatók.

Január 19. és 21. között rendezik meg a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, a közszolgálati egyetem itt is bemutatja alap- és mesterképzéseit. A kiállítást új helyszínen, a budapesti Hungexpo területén rendezik meg, ahová a belépés ingyenes. Az érdeklők részletes tájékoztatást kaphatnak majd a felvételi lehetőségekről és a képzés rendszeréről.

About Post Author