Fogatok versenyeztek Szabadszálláson + fotógaléria

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Rozsnyai Pál Fogathajtó Emlékversenyt Szabadszálláson, amely az FEI és a Magyar Lovas Szövetség szabályzata szerint a C kategóriás versenyzők részére Bács-Kiskun megyei OB-pontszerző futam is volt egyben. A nevezők július 1-jén nyolc kategóriában, akadály- és jokerhajtásban mérték össze tudását.

A jubileumi emlékversenyt Huszár István, a Szabadszállási SE elnöke nyitotta meg. A verseny megkezdése előtt a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták Rozsnyai Pál, az 1848-as szabadságharc főhadnagyának, Szabadszállás város egykori főbírájának a Helytörténeti Gyűjtemény falán elhelyezett emléktábláját.

A megmérettetésre nem csak helyi és a környező települések fogatosai neveztek, érkeztek versenyzők az ország más szegleteiből is. A nyolc kategóriában a következő eredmények születtek.

Kétfordulós akadályhajtás – kettes fogat (C kat.): 1. Varga János, 2. Nánai Zoltán, 3. Figura Szabolcs Péter. Kétfordulós akadályhajtás – kettes fogat (D kat.): 1. Liringer Dániel, 2. Kamasz Adrián, 3. Cserna László.

Kétfordulós akadályhajtás – póni kettesfogat (C kat.): 1. Végi Boglárka, 2. ifj. Végi Tibor, 3. Aszódi Richárd. A vándorserleget Végi Boglárka vihette haza.

Kétfordulós akadályhajtás – póni kettesfogat (D kat.): 1. Huszák Balázs, 2. Posztobányi Sándor, 3. Marosi Zoltán.

 Jókerhajtás – kettes fogat (C kat.): 1. Figura Szabolcs Péter, 2. Viszus Szabolcs, 3. Pergel Imre.

Jókerhajtás – kettes fogat (D kat.): 1. Lilinger Dániel, 2. Cserna László, 3. Kamasz Adrián.

 Jókerhajtás – póni (C kategória): 1. ifj. Végi Tibor, 2. Végi Boglárka, 3. Végi Gábor.

Jókerhajtás – póni (D kategória – szabadidős): 1. Marosi Zoltán, 2. Huszák Balázs, 3. Takács Barbara.

A Serleges BT. „A legjobb hazai versenyzőjének” különdíját Aszódi Richárd érdemelte ki. Az Aszódi család különdíját Végi Tibor, Végi Boglárka, Végi Gábor kapta. A Szabadszállási Gazdakör különdíját Csaplár Károly vihette haza.

A díjakat dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője, Gáspár Ferenc, a Szabadszállási Gazdakör elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, Huszár István, a Szabadszállási SE elnöke, Aszódi Tamás, Sipos Lukács és Molnár István adták át.

A Rozsnyai Pál Fogathajtó Emlékversenyt az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes műsora színesítette.

A program a Szabadszállási SE rendezésében és a helyi gazdakör támogatásával zajlott.

Fotók: Gulyás Sándor

About Post Author