Gyulán ropták az Ezüst Kopogók

IMG_20151110_170413

Nagy sikert arattak az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes junior csoportjai a „Népek Tánca – Népek Zenéje” országos méretű verseny középdöntőjén, ahol több mint háromszáz versenyző indult, egyéni és csoportos kategóriákban.

 

A versenyen a szervezők minden korosztály számára, több kategóriában biztosítanak bemutatkozási lehetőséget a magyar és nemzetiségi kulturális értékeket őrző együtteseknek. A kezdeményezés egyre szélesebb rétegeket mozgósít, hiszen már a határainkon túl Szerbiában és Horvátországban is elődöntőket szerveztek, de már a román, szlovák, német klubok is megmozdultak a felhívásra.
A gyulai középdöntőn a legtöbb versenyző pontszámokat kapott, amelyekkel kvalifikálhatják magukat a döntőbe, ami Harkányban lesz, december közepén. A szabadszállási táncosok két kategóriában is magas pontszámot értek el, de mivel a középdöntők folyamatosan zajlanak november végéig, így az esetleges továbbjutásról, csak később kapunk tájékoztatást.
A gyerekek teljesítményére nagyon büszke vagyok, mert mindenki kihozta magából a maximumot, a megterhelő nap ellenére. Gyermekek és szüleik egy közös élménnyel gazdagodtak és mindenki nagyon jól érezte magát.

Szeretnénk köszönetet mondani Szabadszállás Város Önkormányzatának a buszköltség finanszírozásáért, a református egyháznak, hogy kölcsönzi a fellépő ruhákat a verseny idejére, és a helyi vállalkozók hozzájárulásáért, melyből a gyermekek enni- és innivalót tudtunk biztosítani a nap során – mondta el Hofmaiszter Anikó, az együttes vezetője.

About Post Author