Háromszáz bejelentés a viharkárok miatt

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 66 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Lajosmizsén, az Alsólajos tanyánál egy hotel pincerészében lévő 80m2 alapterületű wellness részlegen páraelszívó berendezés égett szerda délután. A lajosmizsei önkormányzati, valamint a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el, majd pozitív ventilláció segítségével az épületet átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Több mint 300 bejelentés érkezetett Bács-Kiskun megye műveletirányítási központjába, a hét elején megyénket érintő vihar okozta károkról. Azóta is folyamatosan érkeznek bejelentések, szerencsére már csökkenő számban. A tegnapi nap folyamán is 66 esetben riasztották a tűzoltókat jellemzően ki- vagy megdőlt fák, leszakadt faágak, elszakadt vezetékek, valamint megbontott tetőszerkezetek által jelentett veszélyes helyzetek felszámolásához. A Bács-Kiskun megyei tűzoltók, kiemelten a bajai, kalocsai kollégák folyamatos megfeszített munkával dolgoznak.

About Post Author