Hetvennégy könyv két hónap alatt

„Nyárolvasó 2015, avagy Még mindig tudom, mit olvasol idén nyáron” hirdetett játékot, az óvodás és iskolás korosztály számára a szabadszállási városi könyvtár. A felhívás nyitott fülekre talált, hiszen a gyermekek június 16. és augusztus 28. között összesen 785 könyvet kölcsönöztek ki.

 

A szervezők az első öt legszorgalmasabb óvodást és iskolást könyvjutalommal és oklevéllel jutalmazták, a többi résztvevő emléklapot kapott. Az óvodások között holtversenyben 4. helyen Bóni Mónika és Bóni Pál végzett 16-16 kikölcsönzött könyvvel, harmadik Berkes Máté (34 könyv), második Verebélyi Csenge Katalin (49 könyv) lett. Horváth Péter az első hely birtokosa 71 könyvet olvasott el. Az iskolások között 5. helyen Fekete Krisztián (16 könyv), negyediken Marton Krisztina (19 könyv), a harmadikon Sallai Roland (31 könyv), a másodikon Jóvér Dorottya (61 könyv) végzett. A dobogó legfelső fokára Verebélyi Virág állhatott, aki 74 könyvet kölcsönzött ki a könyvtárból.
Az óvódásoknak a szülők és a nagyszülők olvasták fel a könyveket, az általános iskolásoknak viszont már maguknak kellett megbirkózniuk a betűkkel. A tartalmukról viszont mindenki önállóan számolt be. A kérdéseinkre adott válaszokból egyértelműen kiderült, hogy a vetélkedő valamennyi résztvevője keményen megdolgozott az égboltot ábrázoló tablóra felkerülő pontokért, melyet ezúttal csillagocskákkal helyettesítettünk – mondta el érdeklődésünkre Vass Roland könyvtáros.

About Post Author