„Kék” lett a víz Szabadszálláson

Két nagyberuházáson jutott túl az idén Szabadszállás városa. A „Kék-Víz” Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség javító Program keretében jelentős fejlesztések valósultak meg a településen.

 
A több önkormányzaton átívelő program célja, hogy egészséges ivóvízhez jussanak az érintett települések lakói. A rendelkezésre álló közel 10 milliárdos keretből Szabadszállás városának több mint 800 millió forint jutott, melyből mintegy négyezer méter elöregedett csővezetéket cseréltek ki a szakemberek, a munka kétszáznegyven ingatlant (bekötést) érintett. Szabadszállás, Kunadacs, Kunpeszér települések vízminőségének javítása a meglévő „dunai” térségi rendszerről távvezetékek építésével valósul meg. Ennek keretében készül el a Szalkszentmártont Szabadszállással összekötő húsz kilométer hosszúságú vezetékszakasz. Településünkön a vízhálózat részleges rekonstrukciója keretében új vezetékszakaszokat építettek, cserélték újra a régieket, tolózárakat, tűzcsapokat építettek be a kivitelező szakemberei. A munkálatok a tervek szerint egy hónapon belül befejeződnek.
A közel 2,6 milliárd forintba kerülő szennyvízcsatorna beruházással ugyancsak szeptemberben készülnek el a szakemberek. A kivitelezők már a befejező munkákat végzik. A lakók rövidesen megkapják a rákötésekkel kapcsolatos részletes tájékoztató anyagokat és a benne foglaltak alapján kezdhetik meg a csatornahálózathoz történő csatlakozást. A munkák befejezése után a város csatornázottsága közel 100 százalékos lesz – mondta el érdeklődésünkre dr. Báldy Zoltán polgármester.

About Post Author