II. Jótékonysági Futóverseny

DSC_5317 DSC_5340 DSC_5348 DSC_5355 DSC_5373 DSC_5391 IMG_1303

A második alkalommal rendezte meg alapítványunk a futóversenyét, csodálatos augusztusi vasárnapon, amelyet egy futótársunk csak „Szaharaszállási” jótékonysági futásnak nevezett. 

Szombat este még viharfelhők mutatkoztak, amelyek szerencsére semmi rossz időt nem hoztak, így vasárnap reggel 20 segítővel a rajtközpont 8 órai nyitására kialakítottuk futóversenyünk helyszínét, a vásártéren. Mire az első versenyzők megérkeztek átvenni a rajtcsomagot, már minden a helyén volt.

9 órakor a 400m-es családi távval kezdtük a versenyt, amelyen a legfiatalabb  Pintér Zsófia  2018-as születésű teljesítette. De ezen a távon indult osztályközösség is. A beérkezésük után, megkapták a táv teljesítéséért járó kitűzőt.

9.20-kor Kovács Bettina megkezdte a 2km-es futók bemelegítését, akik fél tízkor elrajtoltak és mire visszaértek már Bettina az 5,10,21 km-es futóknak tartotta a bemelegítést. 10 órára már rajthoz álltak és elindultak az egyre melegebb időben végig futni Szabadszállás utcáit, és a volt laktanya egy részét. A 21km-t teljesítőknek kettő kört kellett megtenni az egyre melegedő időben. A tűzoltó frissítőpontnál, helyi tűzoltó barátaink várták a futókat frissítéssel. A mentőállomásnál, szolgálatot teljesítő bajtársaink, vízpermettel próbálták hűsíteni a versenyzőket.

 Ami külön öröm számunkra, hogy idén már két kerekesszékes sportoló is nekivágott a távnak, a budapesti Gulyás András (16) a 10 km-es távot teljesítette, Kiss Gábor tassi sporttársunk pedig a 21 km-en indult.

Amíg a futók a távot teljesítették, a Hírös Rescue Team speciális kereső csapat önkéntesei az újraélesztést ismertették meg az érdeklődőkkel, majd fél egykor kutyás kereső bemutató következett.  A futók kitikkadva érkeztek a célba, ahol nyakukba akasztottuk a befutóérmet és frissítésre invitáltuk őket. A Reál jóvoltából ásványvízzel, a Hammer Nutritionnak köszönhetően izotóniás itallal, a Zero-Filing jóvoltából banánnal és a Fornetti támogatása folytán lekváros fánkkal pótolhatták a futók az elvesztett kalóriát.

Az eredményhirdetés 13 órakor volt, ahol díjaztunk minden városi távot teljesítő első három helyezettet.

A befutó érmen kívül egy üveg Győgyei Birtok bort, serleget, és az első helyezettek egyedi Győgyei Birtok pólót vehettek át.

 A helyezések:

2km női:

I. Varga Kincső Izsák,  II.Csikósné Méhesfalvi Éva Kecskemét III. Kissné Hoppál Anita Kecskemét

2km férfi:

I. Kiss Zoltán Kecskemét, II. Rábl Zoltán Baja III. Fazekas Mihály Apostag

5km női:

I.Varga Médea Kiskunhalas, II. Dombainé Pivarnyik Barbara Csömör III. Tomasevity Szandra Baja

5km férfi:

I. Domján Ferenc Kunszentmiklós, II. Dudás Gergő III. Reisch József Németkér

10km női:

I. Homoróczki Éva Budapest, II. Földesné Benics Ildikó Szabadszállás, III. Szőke Anita Kalocsa

10km férfi:

I. Szűcs Lajos Gábor Halásztelek, II. Sallai László Szabadszállás, II. Tok Péter Budapest

21km női:

I. Nagy Dóra Budapest, II. Papp Mercédesz Kecskemét, III. Lak Tünde Százhalombatta

21km férfi:

I. Puskás Máté Budapest, II. Horváth Zoltán Izsák, III. Szabó Csaba Bócsa

A versenyen 235 fő futó vett részt az ország 39 településéről.  Köszönjük a részvételt!

És köszönjük támogatóinknak, és segítőinknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény!!!

 

Asbóth György

Szabadszállási Mentőalapítvány

 

About Post Author