Jó hangulatban zajlott le az első szabadszállási roma tehetségkutató verseny

Roma tehetségkutató versenyt hirdetett augusztus 26-ra a Szabadszállási Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A megmérettetésre Dabasról, Nagykőrösről és Szabadszállásról érkeztek a nevezők. A rendezvény vendége volt az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes.

Rafael János, a Szabadszállási Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének megnyitója után a nevezők négy kategóriában – egyéni, páros, csoportos tánc, ének – mérhették össze tudásukat a József Attila Közösségi Házban.

A produkciókat négytagú zsűri – Rafael Gyula, az Országos Roma Önkormányzat tagja, Rafael Oszkár, Pilis Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának tagja, Lakatos Mátyás, a Dömsödi Roma Önkormányzat elnöke és Rafael István (Szabadszállás) – értékelte.

Eredmények, tánc egyénin nők: 1. Rafael Alexandra, 2. Bódi Klaudia, 3. Kolompár Szeléna. 1. Rafael Oszkár, 2. Rafael István, 3. Rafael János.

Páros tánc: 1. Rafael Oszkár, Boros Zsuzsanna. 2. Oláh Angelina, Patrik Vanessza (Dabas) 3. Rafael Csaba, Rafael Borbála (Nagykőrös).

Tánccsoport: 1. Szabadszállási Aranyszemek, 2. Dabasi Roma Csillagok, 3. Nagykörös.

Zene, egyéni: 1. Rafael János, 2. Kiss Imre.

A zsűri a kategóriákban kiosztott elismerések mellett több különdíjat is odaítélt az arra érdemes fellépőknek. Az eredményhirdetést követően a résztvevőket vacsorával vendégelték meg a rendezvény szervezői.

About Post Author