Kiosztották „Magyar népmesék” című rajpályázat díjait

„Magyar népmesék” témakörben hirdetett rajzpályázatot az Szabadszállási ÁMK, melyre több mint ötven különböző technikával készített alkotás érkezett. Az eredményhirdetést ma (október 10-én) tartották meg a József Attila Közösségi Ház mesenapjának keretében. A munkákat Horváthné Fülöp Katalin óvónő értékelte.

 
A mai napon különböző rendezvények idézik fel számunkra a mesevilágot, a játékosságot. Ennek része ez a gyermekrajz kiállítás is, melynek keretében, egy másfajta élményről számolhatunk be: a megélt csoda ábrázolásáról.
Az ovisok és az iskolások meseélményeiket tették mindannyiunk számára láthatóvá rajzaik által. A hallott, olvasott mesék egy-egy jelenete tűnik fel a kiállított gyermekrajzokon. A kis művészek a számukra valamiért fontos, vagy értékes mozzanatait jelenítették meg. Ha körbesétálunk, és átengedjük lelkünket a rajzos, festett csodavilágnak, az ábrázolások megelevenednek, és önkéntelenül is elkezdjük magunkban folytatni a valamikor hallott, vagy mesélt történetet.
Mivel a kiállítás nem csak önmagáért, a láttatás gyönyörűségéért született, hanem egyfajta megmérettetés is, ezért a rajzokat értékeltük is. Minden rajz önmaga élmény, Ha valaki közzé meri, tudja tenni az általa átélt élményt már mások örömére is szolgál – mondta el megnyitó beszédében Horváthné Fülöp Katalin.

A rajzpályázat eredményei:
Az 5-6 éves óvodások csoportjából:
1. Győrfi Dorka (Süni csoport)
2. Strohbach Lilián (Katica csoport)
3. Zöldi Eszter (Süni csoport)

1-2. osztályosok:
1. Jakab Dániel
2. Holl Dorina
3. Szőke Petra
Különdíj: Verebélyi Csenge

3-4. osztályosok:
1. Murár Bettina
2. Hegedűs Nándor
3. Csősz Anna, Kovács Ádám
Különdíj: Verebélyi Virág
5-6. osztályosok:

Különdíj: Szabó Hanna

Zsűri tagjai voltak:  Horváthné Fülöp Katalin, Vaskó Lászlóné, Nagy-Kálózi Éva.

A díjakat és az okleveleket Bugyi Andrásné, az ÁMK igazgatója és Horváthné Fülöp Katalin óvónő adta át a pályázóknak.

About Post Author