Kirándulás Tatára

A Honvéd Nyugdíjas Klub 2016.október 12-én kirándulást szervezett a Tatára, a vizek városába. A kezdeti túljelentkezés után  a busz 45 fővel indult el Szabadszállásról. A létszámegyeztetés ellenére kiderült, hogy egy kirándulni vágyó társunk lemaradt és kocsival a busz után eredve Fülöpszálláson csatlakozott a társasághoz.

A kezdeti esős idő megszűnésével Gánton magunkhoz vettünk egy kis frissítőt és a szükségletek elvégzése után folytattuk utunkat Tatára.

Tatán Papp Miklós nyugállományú ezredes Úr vállalt föl bennünket és kiváló idegenvezetőnek bizonyult. Megtekintettük Tata Óvárosában az Öreg-tó partján lévő Várat. A Várban a Kuny Domokos Múzeum tárlatvezetője bemutatta az ókori római korból az ásatások során előkerült leleteket, melyek egy jómódú római polgár otthonának falmaradékaiból kerültek összeállításra. Láthattuk az Eszterházy családnak a város érdekében tett sokoldalú munkáját és bemutatták a tatai céh mesterek zászlóit, valamint céh ládáit.

A vár egtekintését követően egy órás városnézést tettünk a városnéző kisvonattal. Bejártuk és megnéztük Tata nevezetességeit, a város szépségeit, a történelmi Óvárost, az Öreg-tó partját és híres emberek ott épült villáit.

Kellemes környezetben elfogyasztottunk egy ebédet az An Zsu kisvendéglőben, majd elmentünk Kocs községbe a Kocsi Múzeumot megtekinteni. Ebben az ősi településben született meg a kocsi szekér amely az utazást tette kényelmessé.

Papp Miklós úr meghívta a kirándulókat a saját birtokára egy pohár italra. Nagyon szép, rendezett házzal találkoztunk és kellemes italt ihattunk amely hozzásegített a közben hideggé váló időben a melegedéshez.

Köszönjük volt helyőrségparancsnokunknak, Papp Miklósnak a programok megszervezését, a szíves vendéglátást, valamint, hogy ilyen szép élményekkel gazdagodhattunk.

További képeket találsz közösségi oldalunkon ide kattintva.

Farkas Zoltán

Vissza a hír listához

About Post Author