„Légy Ot(t)hello!” Szabadszálláson

Immáron második alkalommal látogatott el városunkba a soltszentimeri Csonka Színkör. A társulat június 3-án a „Légy Ot(t)hello!” című bohózatot mutatta be.

A színkör tavaly a „Légyott a szállodában” című darabbal mutatkozott be a helybeli nézőknek. A helyszínen lévő szép számú közönség tapsa, a darab utáni visszhang, a pozitív reakciók mind arra sarkalltak a társulatot, hogy a 2016-os évben az új darabot követő előadásaik tervezésekor a Szabadszállást előtérbe helyezze.

Idei előadásuk alapja Ken Ludwig bohózata, a londoni West End és a Broadway szenzációs sikere volt, ami megkapta a legjobb vígjátéknak járó Olivier és a legjobb darabnak járó Tony-díjat. A remek forgatókönyvet a színkör ismét egy kicsit a saját arculatára formálta.

A történetről röviden: a clevelandi operházba világhírű olasz tenor érkezik Othello szerepére. Lázban ég miatta a város, zsibong körülötte a színház. Az igazgató és titkára, Steve, joggal büszkék: a művész úr sztárallűrjeit bravúrosan kezelték, a magas rangú vendégek előtt fényes siker ígérkezik. Lélekben már mindenki az esti bankettre készül, ahol kiválóan lehet pezsgőzni és flörtölni, amikor beüt a krach. A nagy Giorgio Morelli helyére be kell ugrani, és az utolsó pillanatban a lámpalázas Steve az egyetlen elérhető tenorista…

Fotók: Fábián Krisztián

About Post Author