Március 20-ig tart „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat

Hatodik alkalommal indult útjára, ezúttal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal védnökségével „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat. Az elmúlt években – öt esztendő alatt – több mint 1000 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük százan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében. A mozgalommá terebélyesedett pályázat a laikus közönség, a betegek hálájára és köszönetére épül, ugyanakkor várják a kórházak, önkormányzatok, polgármesterek, idősotthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásait is.

 
Tavaly a hálás páciensek mellett özönlöttek a polgármesterek, nyugdíjas klubok, idős otthonok, alapítványok, plébániák ajánlásai. Jelentkezett például Mezőhegyes, Annavölgy, az erdélyi Zágon polgármestere, de jött történet Erdélyből a Szent Jobbik Szociális Központból, Munkácsról a kárpátaljai Szent Lukács Keresztyén Egészségügyi Központból, a Péliföldi Örökzöld Egyesület Idős Otthonából is. Orvosát méltató szép szavakkal írt Csíkszentmárton és Marosvásárhely plébánosa is. Jöttek az ajánlások a nagyvárosokból és a kistelepülésekről, Budapesttől, Bajóton és Tésen át Orgoványig és Szennáig.

Idén is – akárcsak tavaly – bekerülhetnek a hazai háziorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is a díjazottak közé. Akár Magyarországon, akár a Felvidéken, akár Erdélyben, de bárhol, bármely magyarlakta területen élő páciensek, és szervezetek küldhetik be pályázatunkra ajánlásaikat, történeteiket. Nem a stílust, nem a bravúros műfaji megoldást, hanem a történetet, és a praxist díjazzák!

Írhatnak az orvos és a nővér szaktudásáról, empátiájáról, a jó orvos-beteg kapcsolatról, a bizalomról, egy- egy küzdelmes gyógyulásról, és persze az életmentésről, illetve mindarról, ami a beküldőnek a legfontosabb.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

About Post Author