Megkezdődött a Tóth Erzsébet Óvoda felújítása

Javában dolgoznak a szakemberek a Tóth Erzsébet Óvoda épületének felújításán. A projekt keretében elkészül épület homlokzatának és a tető szigetelésének felújítása, a régi, elöregedett nyílászárókat pedig újakra cserélik. A beruházás költségeit pályázati pénzből fedezi a város.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az önkormányzat több mint 71millió forintos európai uniós támogatást nyert a Tóth Erzsébet Óvoda és Bölcsőde épületének energetikai korszerűsítésére. A felújítási munkák a város számára semmilyen anyagi terhet nem jelentenek, mivel az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-t finanszírozza. A rekonstrukciós munkák szeptember 15-én kezdődtek el, a kivitelezéssel november 15-ig kell elkészülni a szakembereknek. A nyílászárók cseréje miatt – különös tekintettel a konyhai részre – október végén az óvoda egy hétre bezár.

A zárás időpontját igyekeztünk úgy ütemezni, hogy a gyermekek elhelyezése kevésbé okozzon problémát szülők számára. Ezért a teljes zárást az őszi szünet idejére határoztuk meg.

Teljes zárás időpontja: október 26 – október 30 -ig tart.

Az óvodai és bölcsődei csoportokban a nyílászárók cseréje oldalrészenként 3-4 napot vesz majd igénybe. Ezeken a napokon az adott csoportok más csoporttal összevontan működnek, tehát a folyamatos óvodai ellátást biztosítva lesz – tájékoztatta a Hírmondó Online Bugyi Andrásné, az ÁMK igazgatója.

About Post Author