Két kábítószer-ültetvényt számoltak fel (+ videó)

Termesztésre váró magokat, kábítószergyanús gyantát és 24 tő kendert találtak a kunszentmiklósi rendőrök a fővárosi páros ingatlanjaiban.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. László 30 éves és B. Roxána 20 éves budapesti lakosok ellen.

A nyomozók 2015. szeptember 29-én délután adatgyűjtést végeztek egy kunbábonyi tanyán, ahol tetten érték azt a fővárosi párost, akik az elsődleges adatok szerint egy cannabis-ültetvényt locsoltak.

Az ingatlanban tartott házkutatás során a rendőrök 16 tő – különböző fejlődési szakaszban lévő – körülbelül 20-72 centiméter magas kábítószergyanús növényt, illetve egy cigarettatárcában bruttó 3 gramm kábítószergyanús gyantát is lefoglaltak.

A nyomozók a beszerzett információk alapján a pár fővárosi tartózkodási helyén is házkutatást tartottak, ahol további 8 tő kendert, bruttó 7 gramm kábítószergyanús anyagot, illetve termesztésre váró magokat foglaltak le.  A helyszíneken a kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, segédanyagokat is találtak a rendőrök.

A nyomozók kezdeményezték az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását, társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

 

About Post Author