Nyolc tűzeset, öt műszaki mentés

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délelőtt Kecskemét határában, az 54-es számú főúton egy személygépjármű távközlési oszlopnak ütközött, melynek következtében az oszlop eltört. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és a közúti forgalmat veszélyeztető oszlopot eltávolították.

Egy szállítmány nélküli kisteherautó fának ütközött Tázlár és Bodoglár között, pénteken délután. A kiskunmajsai önkéntes tűzoltók az áramtalanítást elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken délután Kalocsán, a Simonyi Jenő utcában egy lakatlan épületben lévő villanyóraszekrény égett. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy porral oltóval eloltották, az áramszolgáltatót értesítették.

Egy személyautó felborult Kunszállás térségében, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, pénteken éjszaka. A balesetben három ember megsérült egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Éjfél után nem sokkal érkezett a bejelentés, miszerint Jánoshalmán, a Kápolna utcában egy lakóépület kéménye melletti gerenda izzik. A jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A lakók elhelyezése megoldott.

Kigyulladt egy alumínium göngyölegeket szállító kamion pótkocsijának kereke az M5-ös autópálya 91-es kilométerénél, a Szeged felé vezető oldalon, szombaton hajnalban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két habosított vízsugárral oltották el a tüzet, a helyszínt átadták a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton késő este Jászszentlászlón, a Zsolnai utcában egy kisbusz égett teljes terjedelmében. A kiskunmajsai önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Baján, a Határ utcában lévő lakóépület kéményben a lerakódott égéstermék izzott, szombaton éjszaka. A bajai hivatásos tűzoltók az izzó részeket eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Tűz keletkezett egy kereskedelmi célokra használt kétszáz négyzetméteres épületben Jászszentlászlón, az Alkotmány utcában, vasárnap hajnalban. A kiskunmajsai önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Kecelen, a Rákóczi Ferenc utcában egy családi ház födémszerkezete füstölt, vasárnap hajnalban. A keceli önkormányzati és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották, a kéményseprőt értesítették.

Hétfőn hajnalban Kiskunhalas külterületén egy megközelítőleg kétszáz négyzetméteres állattartó épület égett teljes terjedelmében. A kiskunhalasi, a kiskőrösi és a ruzsai hivatásos tűzoltók a tüzet négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. A tűzben közel harminc sertés elpusztult. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén két esetben kérték a tűzoltók segítségét nagymennyiségű összegyűlt víz eltávolításához.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author