Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
 

Teljesen leégett egy büféépület Kiskunmajsán a fürdő területén, pénteken délelőtt. A kiskunmajsai önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt két gázpalack felrobbant, maradványait a tűzoltók hozták ki az épületből, majd az időközben megékező kiskunhalasi hivatásos tűzoltókkal közösen fékezzék meg a lángokat. Személyi sérülés sem történt.

Pénteken délután Csengőd külterületén két ember egy betongarázsban tárolt, ötven hektoliteres műanyag hordó takarítása közben rosszul lett. A kiskőrösi hivatásos és az akasztói önkéntes tűzoltók rövid időn belül kiérkeztek és megkezdték a mentést. Motoros láncfűrésszel a hordó oldalát kivágták, ezt követően két tűzoltó légzőkészülékben bement a hordóba és a két embert kiemelték, majd átadták a mentőknek, akik megállapították, hogy a két ember elhunyt.

Szombaton reggel a 44-es számú főúton, Kecskemét és Nyárlőrinc között három személyautó ütközött össze, melynek következtében az egyik jármű felborult. A balesetben egy ember megsérült. A tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos mentős és egy szabadnapos tűzoltó megálltak segítséget nyújtani, a felborult autót kézi erővel kerekeire állították, majd két járművet áramtalanítottak. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a harmadik járművet áramtalanították, a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Szombaton délután Városföldön egy 3×2 méteres tűzifarakás égett, ami kis mértékben megperzselte a mellette lévő épület tetőszerkezetét is. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzet két vízsugárral eloltották.

Kecskeméten, a Halasi úton egy húsz négyzetméteres területen farönkök égtek, szombaton délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

A hétvégén négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket veszélyesen megdőlt fák eltávolításához.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author