Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 14 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Halasi úton, pénteken délelőtt. A tűzoltók létra segítségével az ablakon keresztül bejutottak a lakásba, majd a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Szombaton hajnalban Szalkszentmárton közelében, az 51-es főúton egy személygépkocsi az úttestről lesodródott és árokba hajtott. A balesetben egy ember megsérült. A szalkszentmártoni önkéntes és a kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Egy lakatlan épület előterében rongyok égtek Jánoshalmán, a Téglagyár utcában, szombaton délelőtt. A tüzet a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Egy személygépjármű árokba hajtott és felborult Kecskemét közelében az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, szombaton délután. A gépjármű vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Szombatról vasárnapra virradóra Kecskemét határában egy személyautó a kanyarban felborult. A gépkocsiban hárman utaztak mindhárman megsérültek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

Motorvonattal ütközött egy személygépkocsi Kiskunfélegyházán, a Tanyasori út közelében található vasúti átjáróban, vasárnap délután. A személyautóban ketten utaztak. Az egyik sérültet a mentők kórházban szállították, az autó másik utasa azonban olyan súlyosan megsérült, hogy a mentők már nem tudták újraéleszteni, a helyszínen életét vesztette. A vonaton utazók közül nem sérült meg senki a balesetben. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók visszahűtötték a gépkocsi füstölő motorját, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

A hétvégén tíz esetben kérték a tűzoltók segítségét összegyűlt, nagy mennyiségű víz eltávolításához.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author