Oltottak és mentettek

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 11 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délelőtt Jánoshalmán egy transzformátorállomáson keletkezett tűz. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották, a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek átadták.
Szombaton délelőtt Bácsborsód, Széchenyi István utcában egy családi ház égéstermék elvezetőjébe épített gerenda égett, valamint a nád födém izzott. A tüzet bajai hivatásos és a bácsbokodi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A lakóház lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezése megoldott.
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy embert Bajáról, a Mészáros Lázár utcából, vasárnap hajnalban. A bajai hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik átvizsgálták az épületet, valamint a gázszolgáltató szakembereivel közösen méréseket végeztek.
Egy lakóépület pincéjében nagymennyiségű esővíz gyűlt össze, ami berendezési tárgyakat veszélyeztetett Kerekegyházán, a Klapka György utcában vasárnap délelőtt. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók egy szivattyúval eltávolították a vizet.
Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről és fának csapódott a Tabdiról Kiskőrösre vezető úton, vasárnap délután. A balesetben egy ember megsérült. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.
Szentkirályon, a Szent István téren, egy lakóépület udvarán kigyulladt egy személyautó vasárnap délután. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók rövid időn belül egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a járművet és átvizsgálták.
Három személyautó ütközött össze vasárnap délután, az 54-es főúton Kecskemét közelében. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.
A hétvégén hat esetben riasztották a tűzoltókat forgalmat akadályozó letört faágak eltávolításához, és egy esetben kérték a tűzoltók segítségét árokba csúszott jármű mentéséhez. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

About Post Author