Oltottak és mentettek

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 10 tűzesettel és 19 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy személygépjármű letért az úttestről és árokba borult, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között, szombaton délután. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Szombaton délután Kiskunhalas külterületén egy megközelítőleg harminc négyzetméteres melléképület éget. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották.

Egy személyautó és egy kisbusz ütközött össze a 44-es számú főúton Nyárlőrinc térségében, szombaton éjszaka. A balesetben hárman megsérültek, két ember pedig a helyszínen életét vesztette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az egyik sérültet és a két elhunytat feszítő-vágó segítségével kiszabadították a roncsok közül, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy személygépkocsi árokba borult, Kiskunfélegyházán, az Alpári út 63-as kilométerszelvényénél vasárnap este. Az eset során személyi sérülés nem történt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.

A Kecskemét-alsó vasútállomás melletti harminc négyzetméteres melléképület egyik helyiségében egy négyzetméteren égett a felhalmozott lom vasárnap késő este. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral, és kéziszerszámokkal eloltották.

A hétvégén 8 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és 9 esetben kérték a segítségüket leszakadt faágak eltávolításához.

About Post Author