Önkéntesen a tiszta Magyarországért

55473490_2274048049485568_504917935865724928_n

Március 23-án, egy nappal az éves értékelő és feladat meghatározó közgyűlés után már ismét a köz érdekében tevékenykedett a Honvéd Nyugdíjas Klub közel 30 fős csoportja.

Az Egyesület is regisztrált az országosan meghirdetett szemét gyűjtési akcióra, melynek keretében mintegy 50 kilométer hosszúságú közút és erdei út kommunális jellegű hulladékoktól történő megtisztítását vállalta.

Szikrázó napsütéses időben, a kötelező munkavédelmi oktatás után jó hangulatban kezdték meg a munkát a munkacsoportok, de sajnos a teljes távot nem sikerült teljesíteni. A települést elhagyva, Kerekegyháza irányába a Duna-völgyi Főcsatornáig talált irdatlan mennyiségű szemetet két munkacsoport is alig tudta összegyűjteni a tervezett időn belül, így a további szakaszaikat nem tudták befejezni. A legszomorúbb, hogy nem csak eldobott sörösdobozok és PET-palackok kerültek a zsákokba, hanem szándékosan odaszállított, kidobott gumiköpenyek, szőnyeg, vasszerkezetetek (pl. kerékpár vázak) és zsákokban összegyűjtött szemét, de állati tetem is megtalálható volt ezen a szakaszon.

Sajnos „hagyományosan” szeméttelepnek használja Aranyegyházán a harckocsi út melletti részt az érintett lakosság, ahol a kommunális hulladékon túl építési hulladék, háztartási gépek és veszélyes anyagok is megtalálhatók. Ennek a „gócpont”-nak a megszüntetésére a GAMESZ-t kérte föl Egyesületünk.

Összességében az öt munkacsoport mintegy 80 nagyméretű szemeteszsákot töltött meg és jelentős mennyiségű bezsákolhatatlan hulladékot gyűjtött be, mint azt a képek is tanúsítják.

Az Egyesület elnöksége ezúton is megköszöni a résztvevő klubtagoknak, segítő családtagjaiknak, hogy időt és fáradtságot nem kímélve vettek részt ebben az akcióban.

About Post Author