Sikeres volt a művészeti iskolások évzáró gálája

Évzáró gálájukat tartották június 6-án a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola művészeti tagozatosai. A rendezvény első felében a kis képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a József Attila Közösségi Házban, majd a színpadon a néptáncosok és a meghívott vendégcsoportok produkciói ejtették ámultba a közönséget.

Az idei tanévben két csoport járt a Varga Domokos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szabadszállási képzőművészeti tagozatára. A diákok Németh Szabina tanárnő irányítása mellett ismerkedhettek meg az alkotás örömével.  Az elkészült munkákból közel száz került ki a falakra.

A tanárnő köszöntőjében kiemelte a tagozat legaktívabb diákjainak szorgalmát. – Az ő munkájukon mérhető leginkább, hogy a befektetett energia meghozza gyümölcsét – hangsúlyozta Németh Szabina, aki egyben beszélt a gyermekrajzok értékéről. A legkiválóbb tanulók munkáját oklevéllel köszönte meg a szabadszállási művészeti tagozat vezetője.

A program Ivanics László Iván tanítványainak és a vendég táncosok előadásával folytatódott. Fellépett a Százszorszép, Mákvirág csoport, a kunszentmiklósi Gyöngyvirág csoport és az Ezüst Kopogók Néptánc Együttes. A műsorszámokat a közönség vastapsa kísérte.

About Post Author