Száztizenötször vonultak a hétvégén a tűzoltók

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 115 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

A hétvégén a vihar és az esőzés okozta károk helyreállítási munkálataival kapcsolatosan több mint száz esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét. A műszaki mentések során főként kidőlt fák és leszakadt faágak, illetve pár esetben összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolítása adott munkát a tűzoltóknak. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, valamint szivattyú segítségével a felgyülemlett esővizet. Egyik esetnél sem történt személyi sérülés.

Egy állattartó fóliasátor égett péntekről szombatra virradó éjszaka Szank külterületén. A sátorban kétezer napos kacsa volt, melyből 1900-at sikerült kimenteni. A kiskunmajsai önkéntes, valamint a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Árokba borult egy személyautó Soltvadkert és Pirtó között, az 53-as főút 44-es kilométernél, szombaton kora reggel. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Egy személygépjármű az úttesten felborult szombaton délután, Kecskemét határában. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és kézi erővel kerekeire állították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

 

About Post Author