Szövegértési verseny az általános iskolában

A Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola 7.-8. évfolyamán tanuló, a szövegértésekben is jártasabbnak bizonyuló diákjaink, – szám szerint tizennégyen – részére kerestünk olyan versenyt, amely komplexitásával mélyebbre is eljut, mint pusztán a megértett szövegből kérdés – felelet szintű válaszokat adni…

Megtaláltuk ezt a lehetőséget, a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium versenyén, ahová a 7.-8. évfolyamosok is jelentkezhettek. Így aztán felvérteződve vártuk az országos verseny iskolai fordulójának feladatait.2016. január 28-án meg is érkeztek a vaskos tömbök, mi,magyartanárok is  kíváncsian osztottuk szét a dolgozatokat, hiszen nem kaphattunk betekintést azokba a verseny kezdetéig.

Diákjaink is nagy lelkesedéssel fogtak hozzá az itt-ott különleges feladatokat is tartalmazó teszt kitöltéséhez, igazából az idővel volt gondjuk: a 45 perc túl kevésnek bizonyult ahhoz, hogy minden feladatot meg tudjanak oldani.

Jó lecke volt a verseny, nem volt igaz olyan dolgozat, amelyet pontszámai alapján továbbküldhettünk volna, de diákjaink helytálltak, jövőre pedig újra próbálkozunk a feladatokkal!

Eredményeink:

1. helyezett: Mazuk Loretta 8. a osztály — Kishalmi Istvánné diákja

2. helyezett: Nagy Anett b osztály – Fábián Ildikó  diákja

3. helyezett: Faragó Ivett b osztály—- Ballabásné Rádi Erika diákja

Tanulóink jutalmait a Talentum Alapítvány finanszírozta, amiért köszönettel tartozunk nekik!

 Kishalmi Istvánné a humán mk. vezetője

 

About Post Author