Táboroztak a tűzoltópalánták

Nagy érdeklődés mellett zajlott le augusztusban a IV. Szabadszállási Ifjúsági Tűzoltó Napközis Tábor. A négy nap alatt a részvevők egyebek között belekóstolhattak a tűzoltási, műszaki mentési ismeretekbe.

Az első napon Szűcs Attila jóvoltából az elsősegély alapjait sajátíthatták el a táborlakók. A tűzoltócsemeték másnap Paksra utaztak. A látogatói központ megtekintése után a tizenhat éven felüliek bepillantást nyertek az atomerőmű intézményi tűzoltóságának életébe. Amíg a „nagyok” a speciális eszközökkel és környezettel ismerkedtek, a kisebbek a paksi strandon múlatták a nyári szünidő értékes perceit. Szerdán elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg és hajtottak végre a diákok. A tábor utolsó napja túrázással telt. A résztvevők Asboth György és Búza Vince jóvoltából végig járték a Strázsa Túra útvonalát.

A szabadszállási tűzoltóság évek óta sok munkát fektet az utánpótlás nevelésébe. Ennek egyik eleme a nyári tábor, melynek célja részben az utánpótlás-nevelés, részben pedig az ismeretterjesztés– mondta el érdeklődésünkre Kristóf András. Az idei tábor is elérte célját. Bízom benne, hogy anyagi forrásaink a jövőben is lehetővé teszik az ifjúsági nyári táborok megrendezését – tette hozzá a tűzoltóparancsnok.

 

About Post Author