Tájékoztatás a talajterhelési díjról

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy Szabadszállás Város Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2015. (XI.26.) számú talajterhelési díjról szóló rendelete alapján az idei évben is bevallási és díjkötelezettséget ír elő Szabadszállás Város egész közigazgatási területén arra a kibocsátóra, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz.

Ezért kérjük azokat a lakosokat, akik 2016. december 31-ig nem kötöttek rá a szennyvízcsatorna rendszerre (és így bevallási és díjfizetési kötelezettségük keletkezik 2017. évre), 2018. március 31-ig tegyenek eleget bevallási kötelezettségüknek.

A 2017. évi talajterhelési díj bevallásához és a díjmentesség igényléséhez szükséges bevallás nyomtatvány, illetve a talajterhelési díjról szóló részletes tájékoztató (talajterhelési díj alapja, mértéke, mentességi okok, stb.), elérhető a www.szabadszallas.hu honlapon a Menü – Letölthető dokumentumok – Talajterhelési díjhoz kapcsolódó nyomtatványok menüpont alatt (http://www.szabadszallas.hu/dokumentumtar/nyomtatvanyok/category/17-talajterhelesi-dijhoz-kapcsolodo-nyomtatvanyok), illetve beszerezhető a Szabadszállási Polgármesteri Hivatal Adóügyi Részlegének irodájában.

About Post Author