Tájékoztatás ivóvíz- és szennyvízbekötés díjának változásáról

Tájékoztatjuk tisztelt felhasználóinkat, illetve leendő felhasználóinkat, hogy a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. számú törvény 55/H. § módosítása alapján 2017. július 1-jétől új előírások érvényesek a közműbekötések díjaira vonatkozóan.

 

Az új rendelkezések szerint a 2017.07.01. után megvalósuló legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvíz-, illetve a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvíz-bekötés esetén díjmentesek az alábbi tételek:
– az igénybejelentés elbírálása,
– tervegyeztetés, adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás,
– a bekötési vízmérő és annak felszerelése (anyag és munkadíj),
– a nyomáspróba és a bekötővezeték fertőtlenítése.
A díjmentes tételek összege átlagos ivóvíz bekötése esetén nagyságrendileg bruttó 10 000 Ft, szennyvízbekötés esetén nem értelmezhető. A közműcsatlakozás megvalósítására vonatkozó árajánlat további tételeit az igénybejelentő a 2017.07.01. után megvalósuló ivóvíz- és szennyvíz-bekötések esetében is köteles megfizetni.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a közműbekötés igénybejelentéséhez a továbbiakban is jóváhagyott terv szükséges, a tervezési munka elvégzéséért a BÁCSVÍZ Zrt. vagy az igénylő által megbízott, megfelelő jogosultággal rendelkező tervező díjazás felszámítására jogosult.
Lényeges változás még, hogy a törvénymódosítással érintett (max. 32/160 mm) bekötés esetén a nem lakossági felhasználónak (pl. vállalkozásoknak) sem kell megfizetni a víziközmű-szolgáltatónak fizetendő víziközmű-fejlesztési hozzájárulás díját.
További kérdésük esetén az ingyenesen hívható 06-40-40-30-20 telefonszámon és ügyfélszolgálati irodáinkban készéggel állunk rendelkezésükre.

BÁCSVÍZ Zrt.

About Post Author