Tegyünk az egészségünkért – ingyenes szűrővizsgálatok a könyvtárban

Könyvajánlásokkal egybekötött vérnyomás, vércukormérést tartanak ma (október 9-én) délelőtt a város könyvtárban a 10. Országos Könyvtári Napok keretében.

A programsorozat első napján (október 6-án) a Szabadszállás múltjával ismerkedtek az helyi általános iskola diákjai. Másnap Kristóf András és Kristóf Gábor tartott előadását a tűzoltók munkájáról. Az iskolások felpróbálhatták a lánglovagok felszerelését, megnézhették a légzőkészüléket, megismerkedtek a tűzoltó készülékkel és sok hasznos és érdekes tudnivalóval gazdagodtak.
A folyatásban Barczel Tibornak köszönhetően a gyermekek a közlekedéssel kapcsolatban bővíthették ismereteiket, majd tesztelhették tudásukat.

További programok:

Október 9. 10 óra: Vackor mesét mond – Könyvtári mesedélelőtt
Csukás István Ásító szörnyeteg c. történetét ismerhetik meg az óvodások
Október 9. 15 óra: Kreatív színezés felolvasással – Fejlesszük koncentrációnkat, éljük ki kreativitásunkat közösen! Népszerű mesék megismerése közben kipróbáljuk a kreatív színezést.
Október 10. 10 órától zárásig – Vidám Könyvtár. A nap folyamán régi mesék vetítése diafilmekről, papírszínház, könyvtári játékok stb.
Október 11. 8-12 óra: Legyen Ön is könyvtártag! – Könyves Vasárnapi beiratkozási akció! A délelőtt folyamán bárki ingyen iratkozhat be könyvtárunkba.
Október 11. 8-12 óra: Könyves Vasárnapi Betűbuli – Internetes játék a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár honlapján. Feleletválasztós kérdések három kategóriában.

About Post Author