Üdülési lehetőség katonáknak

A szociális gondoskodás körébe tartozó nyugállományú katonák, honvédségi nyugdíjasok, azok családtagjai, valamint unokái a 16. életévük betöltéséig jogosultak belföldi kedvezményes rekreációs szolgáltatások igénybevételére elő-, utó-, és főszezonban.
Üdülési helyszínek (belföld):

1. MH Balatonkenesei Rekreációs Központ (továbbiakban: MH BRK) Telefon: 06(88)594-830
2. Kiképzési-Oktatási és Regeneráló Központok (továbbiakban: MH KORK); (Badacsonylábdi, Csopak, Mályi,Mátraháza, Buják)
1. MH BRK-ban:
– egyhetes (6 éjszaka), vagy kéthetes (13 éjszaka) pihenés;
– hétközi és hétvégi pihenés, amelyet hét közben vagy hétvégén 4 éjszaka időtartamban lehet igénybe venni.
2. MH KORK-ban:
– hétközi és hétvégi pihenés, amelyet hét közben vagy hétvégén 4 éjszaka időtartamban vehető igénybe, fel nem használt férőhelyek esetén.
– heti pihenés, amely egyhetes (6 éjszaka) vagy kéthetes (13 éjszaka) időtartamban vehető igénybe csak mátraházi és a bujáki MH KORK-okban, fel nem használt férőhelyek esetén.
Az üdülés igénylésére szolgáló Adatlapot az üdülést megelőző év november 1-ig kell leadni a lakóhely szerinti illetékes irodában. (Bács-Kiskun Megyében az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, 6000 Kecskemét Lunkányi János u.1.)
Telefon: 06 (76) 581-600
A hétközi, hétvégi pihentetés vonatkozásában az MH BRK-val és az MH KORK-okkal előzetes egyeztetés szükséges.
Külföldi üdülési lehetőségekre a fel nem használt férőhelyek esetén van lehetőség. A külföldi üdülésre az Adatlapot az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság által meghirdetett időpontig kell részükre megküldeni.
Az MH BRK és MH KORK-ok szolgáltatásainak igénybevételére való jogosultságot a nyugállományú katonák – a velük együtt érkező közös háztartásban élő hozzátartozóik is – „katonai nyugdíjas igazolvánnyal” (Honvédségi nyugdíjas igazolvánnyal) igazolhatják.
A kedvezményt önállóan igénybe vevő hozzátartozóknak az igényjogosultságot hitelt érdemlő okmány(pl. a „katonai nyugdíjas igazolvány” hitelesített másolata, vagy az MH HKNYP által kiadott igazolás) bemutatásával kell igazolniuk.

Farkas Zoltán János HNYK elnök

About Post Author