Zsúfolásig megtelt a megyeháza

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Font Sándor, országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos és Dr. Kecskés László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője a tartott tájékoztatót a megye polgármestereinek szeptember 16-án a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati felhívásairól Kecskeméten. Az összejövetel aktualitását az adta, hogy a megye számára elérhető, összesen 63 milliárd Ft területfejlesztési célú uniós támogatásra hamarosan megjelennek az első pályázati felhívások.

 
A megbeszélést Font Sándor nyitotta meg, és beszámolt a kormány megyei fejlesztési elképzeléseiről. A cél az, hogy a fejlesztésekre fordítható pénzt ne országos, hanem helyi vezetők döntései alapján lehessen felhasználni, akik leginkább rálátnak a területi igényekre. Ezt a feladatot egy jól felépített, megfelelő szaktudással rendelkező intézményrendszer támogatja, melynek egyik kiemelkedő szereplője a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is. A megye területfejlesztési szakemberei az elmúlt hónapok során többször is végigjárták a térség településeit, egyeztettek vezetőikkel, melynek köszönhetően körvonalazódtak a megyei igények.
Rideg László ismertette a pályázatok általános tudnivalóit a közel 140 résztvevővel. Az ősz folyamán megtörténnek az első kiírások, melyek tartalmáról, terület specifikus jellemzőiről folyamatos az egyeztetés a Nemzetgazdasági Minisztériummal. A megyei elnök hangsúlyozta, mindent megtesz annak érdekében, hogy ez az összeg tényleg a megye javára váljon és mindenki megelégedését szolgálja.
A tájékoztató fórumot Dr. Kecskés László zárta, aki gyakorlati és egyéb hasznos tudnivalókról adott részletes tájékoztatást.
A tájékoztatót tématerületekre lebontott szekcióülések követték, ahol az érdeklődők személyre szabott információkat kaphattak, és az egyedi projektekről a szakmai vezetőkkel párbeszédet folytathattak.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

About Post Author