Új épületet kap az Alapszolgáltatási Központ

Szabadszállás Város Önkormányzata a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületének megépítésére 50 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A Szabadszállás Város Önkormányzata fenntartásában működő Alapszolgáltatási Központhoz tartozó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületének állapota jelentősen leromlott, infrastruktúrájának helyzete nem megfelelő. Az előírás szerinti több helyiségre, az épület teljes körű felújítására és a megfelelő belső elrendezés kialakítására lenne szükség, amely az épület jelenlegi állapota alapján kizárólag annak lebontásával és ugyanezen helyen, de nagyobb alapterületen történő megépítésével lehetséges, hiszen felújítása, gazdaságos átalakítása nem lehetséges, így Szabadszállás Város Önkormányzata az 50 millió forint összköltségű uniós támogatás keretében a Szolgáltatás ellátására alkalmas épület felépítését tervezi.

A fejlesztés hatására egy, az előírásoknak megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető, akadálymentesített épület jön létre, amely lehetővé teszi a nyújtott szolgáltatások minőségi javulását, az előírásoknak való maximális megfelelőség mellett.

About Post Author