Égett a trágya

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy megközelítőleg hatvan négyzetméter alapterületű fa szerkezetű, tűzifa tárolására szolgáló melléképület égett teljes terjedelmében Kecskemét, a Bogár utcában, szerdán délelőtt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugár segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szabadszállás külterületén negyven köbméter trágya égett, szerdán délután. A szabadszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a szabaszállási önkormányzati tűzoltók segítségét Szabadszálláson, a Mátyás király téren, szerdán délután. A tűzoltók létra segítségével, károkozása nélkül bejutottak a lakásba és a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Kecskeméten, a Nyíl utcában, garázsban tárolt két személyautó egyikének motortere égett, szerdán délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek és a lángokat két vízsugárral megfékezték. A másik jármű nem károsodott a tűzben, személyi sérülés nem történt.

Kecskemét külterületén egy vegyes erdő aljnövényzete foltokban, megközelítőleg háromhektáros területen égett, szerdán éjszaka. A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. Az oltást nehezítette, hogy a tűzzel érintett területet a tűzoltók csak gyalogosan tudták megközelíteni. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Szerdáról csütörtökre virradóra Kiskunfélegyháza külterületén egy fóliasátor és szállítószalag égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket kettéhasadt, villanyvezetékre dőlt fa eltávolításához.

About Post Author