Eredményes évet tudhat maga mögött a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete

DSC_2128 DSC_2130 DSC_2134 DSC_2137

Az előző évet értékelő és a 2020. évi feladatokat tervező értekezletét tartotta a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete 2020. január 24-én Szabadszálláson a Zöld Ász étteremben, melyre elfogadta a meghívást Darabos József Szabadszállás Város polgármestere és Fábián Krisztián a József Attila Közösségi Ház vezetője is.

Az értékelés során elhangzott, hogy a 2019-re tervezett feladatait eredményesen hajtotta végre az egyesület. Megkülönböztetett figyelmet fordítottak a Strázsa túrák megszervezésére, az együttműködő és támogató szervezetekkel, az önkéntesekkel való kapcsolat elmélyítésére, az együttműködés területeinek szélesítésére, melyek eredményeként a korábbi évhez képest közel 50 %-al nőtt a túrarendezvények résztvevőinek létszáma.

Az áprilisi teljesítménytúra része volt a CARTOGRAPHIA KUPA országos rendezvénysorozatnak és mind a négy túra az „Ötpróbával Tokióba” tömegsport versenysorozat részeként került megszervezésre. Pályázott az egyesület a Világ Gyalogló (hó)Nap versenysorozat keretében a nyugdíjas szervezetek részére meghirdetett túraszervezési „versenyre”, melynek értékelése során a megszervezés minősége, a résztvevők száma, a túrázók visszajelzése és a beküldött írásos- és fotó-dokumentáció alapján az I. helyezést érte el.

Sikeresen pályázott az egyesület a Nemzeti Együttműködési Alapnál a „Szenior Strázsa Túrák” programsorozat megszervezésére, de sajnos egyrészt a saját források hiánya, másrészt a feladatok torlódása miatt a túrasorozat nem került megrendezésre és a pályázati forrást lemondta az elnökség.

Az egyesület által fenntartott túraútvonalak rendszeres karbantartása mellett a Magyar Természetjáró Szövetségtől elnyert pályázati forrás felhasználásával, a tagságból létrehozott munkacsoporttal eredményesen került végrehajtásra egy 20 km-es útvonal szakasz teljes felújítása.

Az értékelés során Buza Vince a túraegyesület vezetője kiemelte, hogy ezt az eredményt csak a támogatók és a munkájukat önként felajánlók segítségével, a velük való aktív együttműködéssel lehetett elérni és a további évek eredményességének is meghatározó kritériuma lesz ennek a kapcsolatrendszernek a fenntartása, működtetése.

A 2020-as év tekintetében a legfontosabb cél a már megszokott négy saját rendezésű túra körültekintő megszervezése, a részvételi létszám fenntartása, esetleg minimális növelése, az egyesület által fenntartott túraútvonal hálózat 2019. évi felújításban nem érintett szakaszának teljes felújítása. 2020-ban nagyobb figyelmet kíván fordítani az egyesület vezetése a más szervezetek által rendezett túrákon való részvétel megszervezésére.

A hivatalos rész befejezéseként az egyesület vezetője turisztikai kiadványok átadásával köszönte meg a támogatók által nyújtott segítséget és emlékeztetett, hogy 2020 évben is jelentős rendezvényeket kíván szervezni az egyesület, melyek sikeréhez továbbra is számít a „külső segítség”-re., majd egy pohár pezsgővel kívánt minden részvevőnek túrákban gazdag új esztendőt.

 Buza Vince ny. alezredes, HNYK, Strázsa TE.

About Post Author