Félévzáró aerobik gála a közösségi házban

Az elmúlt félévben elsajátított gyakorlataikat mutatták be január 17-én a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola aerobikosai. A félévzáró gálának a József Attila Közösségi Ház adott otthont.

A csoportot Janovics Zsuzsanna tanárnő alapította. Az alig tíz gyermekkel induló aerobik tagozat ma már ötvenkét tagot számlál. Az elmúlt tizenhárom év alatt száznál több gyermek ismerkedett meg a sportággal, közülük a legkiemelkedőbb eredményt Kovács Bettina érte el, aki jelenleg a Magyar Aerobik Válogatott tagja. A kiváló sportoló több Európa, illetve világbajnokságon is szerepelt csoportjával. Tavaly a franciaországi Európa-bajnokságán egyike volt a nyolctagú aerostep bronzérmes csapatnak, a legutóbbi világbajnokságon pedig az előkelő negyedik helyet szerezték meg.
Janovics Zsuzsanna tanítványai rendszeresen szerepelnek iskolai, városi, területi és megyei versenyeken. A lányok jelenleg a tavaszi fellépésekre és versenyekre készülnek.
Az aerobik tagozatnak több támogatója is akad a szülők között. A tavalyi évben egyikük 500 ezer forintot ajánlott fel (névtelenül) az új fellépő ruhák megvásárlására. Tóthné Kálózi Zsóka (Tóth Autómix) a jótékonysági bál helyszínét adja, illetve Mezei Zoltán pedig rendszeres nyújt anyagi támogatást a csoportnak.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?