Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Szabadszálláson

Projekt megnevezése:

Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Szabadszálláson

Projekt azonosító száma:

TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00002

Kedvezményezett:

Szabadszállás Város Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

130 000 000 Ft

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2018. február 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. szeptember 30.

Projekt bemutatása

Szabadszállás Város Önkormányzata a város tömegközlekedésének infrastrukturális fejlesztésére 130 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Szabadszállás Város Önkormányzata 130 millió forintos összköltségű Európai Uniós támogatásból a tömegközlekedés infrastruktúrájának fejlesztését célzó, a biztonságosabb és az utasok igényeit jobban kiszolgáló közlekedést megvalósító projektet kíván megvalósítani buszváró, buszperon, buszforduló és kapcsolódó közlekedőút kialakításával.

A Honvéd utca 5. alatt található ingatlan déli része biztosítja a kétirányú buszközlekedés, az északi része pedig a fejépület helyét. A buszváró épületének kialakítása energetikai szempontok és szabályok figyelembevételével történik. Az épület külső és belső várótereit legalább 20-30 utas tudja majd használni, a peronok pedig akadálymentesen megközelíthetőek lesznek.

A várható gyalogos forgalom megnövekedése és a közelben lévő közintézmények miatt, a szomszédos ingatlanon működő szakorvosi rendelő előtt a szükséges megvilágítással együtt gyalogátkelő kialakítása tervezett.

Szabadszállás Város Önkormányzat városfejlesztési politikájának kiemelt stratégiai célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg a településen, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

Továbbá Szabadszállás Város Önkormányzata ezen közösségi közlekedés infrastruktúrájának fejlesztésével és a nyújtott szolgáltatás minőségének javításával hozzájárul a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtéséhez.

3.1.1 pályázat

About Post Author