Kazinczy olvasási verseny az iskolában

Régi-új hagyomány született meg kedd délután iskolánkban, ahol jó pár év kihagyás után ismét meghirdettük a szép olvasás versenyét. Tettük ezt azért, mert úgy érezzük: tényleg veszélybe került a hangos, mások számára élményt jelentő olvasás, amelyet csak hallgatni és befogadni kell…

Így aztán 4.-5.-6.-7.-8. évfolyamon, május 17-én versenyre hívtuk azokat a diákjainkat, akik kurázsit éreztek, éreznek magukban ahhoz, hogy élmény-olvasással kápráztassák el hallgatóikat.  Ma már bizton állíthatjuk, jó ötlet volt a kétfordulós versenyt újra álmodni, 40 tanuló mérettette meg magát. Az első forduló begyakorolt szöveg felolvasását kérte, míg a második fordulóban a diákok számára  ismeretlen  szöveg rögtönzött bemutatása volt a feladat. S jó volt hallgatni őket! Felkészült, versenyre érlelt előadásokat hallgattunk. Ismét igazzá érlelődött a szlogen: „Nem volt a zsűri könnyű helyzetben a helyezések kiosztásánál.”

Az eredmények a következők lettek, 4. évfolyamon: I. Herkovics Kitti  4. a osztály, felkészítő tanára Némethné Szekeres Mariann. II. Dudás Károly  4. a osztály,  felkészítő tanára Némethné Szekeres Mariann. III.  Áipli Janka 4. b osztály, felkészítő tanára Szépné Horváth Katalin.  5.-6. évfolyamon: I. Farczádi Dominika 5. a osztály, felkészítő tanára Ballabásné Rádi Erika.  II. Pócs Blanka 6. a osztály, felkészítő tanára Kishalmi Istvánné.  III. Kiséri  Kíra 5. b osztály, felkészítő tanára Kishalmi Istvánné. 7.-8. évfolyamon:  I. Zrínyi Anna 7. a osztály, felkészítő tanára Ballabásné Rádi Erika. II. Gyenes Anikó 8. b osztály,  felkészítő tanára Fábián Ildikó.  III. Matkovics Vivien 8. a osztály, felkészítő tanára Kishalmi Istvánné. Minden diákunk  emléklappal, s egy kis meglepetéssel zárta a napot, helyezettjeink  értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak. Mindkettőért a Talentum Alapítványnak tartozunk köszönettel!

A szervezők: az iskola magyartanárai

About Post Author