Oltottak és mentettek

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 15 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskunhalas közelében, az 5412-es úton egy személygépjármű árokba borult, szombaton délelőtt. Személyi sérülés nem történt. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították és vontatókötél segítségével kivontatták.

Felborult egy személyautó az 5-ös főúton Kiskunfélegyháza és Városföld között, szombaton délelőtt. A balesetben nem sérült meg senki. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az autót visszaállították a kerekeire és áramtalanították.

Lesodródott az útról, majd oldalára borult egy személyautó Kerekegyháza térségében, az 52-es főút felé vezető úton. A járműben ketten utaztak, a mentők kórházba szállították őket. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Lángra kapott egy sertésól mintegy egyharmada Bácsalmás külterületén, egy sertéstelepen. A lángokat a bácsalmási önkormányzati és a bajai hivatásos tűzoltók fékezték meg több vízsugárral. Az eset során nem sérült meg senki, azonban az ólban lévő malacok elpusztultak.

Kecskeméten, a Kiskőrösi úton egy kétszáz négyzetméteres raktárépület húsz négyzetméteres helyiségében keletkezett tűz, szombaton délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugárral eloltották, és az épületből négy védőgázpalackot vittek ki, melyeket hőhatás nem ért. Személyi sérülés nem történt.

Egy póniló aknába esett Kiskunfélegyháza külterületén, szombaton délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével a pónit kiemelték. A ló nem sérült meg.

Egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék égett Lakitelken, az Árpád utcában, vasárnap délelőtt. A tiszakécskei önkormányzati és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal eloltották, az épületet átszellőztették és a kéményseprőt értesítették.

Lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Teleki László utcában, vasárnap délután. A tűzoltók az erkélyen keresztül károkozás nélkül bejutottak a lakásba, a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Hétvégén hét esetben kérték a tűzoltók segítségét összegyűlt, nagymennyiségű víz, valamint három esetben úttestre dőlt fák eltávolításához.

bacs.katasztrofavedelem.hu

About Post Author